Interview met winnaar E-rally 2014

Jackie Hale won vorig jaar samen met haar man de allereerste E-Rally. Wij spraken haar over haar passie voor elektrisch rijden en over de E-rally.

Met veel enthousiasme vertelt Jackie over elektrisch rijden. Ze heeft altijd al interesse gehad in vernieuwing en verbetering van auto’s. Toen zij hoorde van elektrisch rijden was ze dan ook direct geïnteresseerd. Echter was Jackie altijd meer fan van achterwielaandrijving, en de meeste elektrische auto’s hadden voorwielaandrijving. Met de komst van Tesla kwam daarvoor een oplossing. Inmiddels rijdt ze sinds oktober 2013 in een Signature model S met nummer 425. Iets waar ze heel trots op is.

De winnares heeft echt plezier in het elektrisch rijden, en gaat ook regelmatig de uitdaging aan om lange ritten te rijden. Kort na aflevering van haar Tesla is ze samen met haar man naar Engeland, haar geboorteland, gereden. Dit vergde wat voorbereiding (er waren toen nog geen superchargers) maar het is gelukt.

Elektrisch rijden is voor Jackie onderdeel van een bewustere levensstijl. Je bent je automatisch meer bewust van de energie die je verbruikt en de herkomst daarvan. Om die reden heeft Jackie zonnepanelen op het dak van haar huis laten leggen. Dat maakt het nog makkelijker om anderen te overtuigen van het groene aspect van elektrisch rijden.

Het enthousiasme van Jackie over de Tesla heeft ook de maken met de toepassing van nieuwe technieken, en de updates die de auto vanzelf ontvangt. De auto is slim, als jij een fout maakt dan verbetert de auto jou. En de nieuwste versie van het navigatiesysteem houdt bij planning van lange ritten automatisch rekening met de locatie van superchargers. In tegenstelling tot de begindagen, hoef je er dus eigenlijk niet mee bij na te denken waar je gaat laden.
De superchargers van Tesla zijn ook een aanspreekpunt voor Tesla rijders onder elkaar. Op die manier is Jackie in contact gekomen met de E-rally. Ze raakte tijdens het opladen aan de praat met een van de organisatoren van de E-Rally en wilde hier graag aan deel nemen. De E-Rally is een perfect evenement om andere mensen enthousiast te maken over de mogelijkheden van de auto’s, maar vooral om weer extra van elektrisch rijden te kunnen genieten. Daar gaat het uiteindelijk het meest om.

Afgelopen jaar won Jackie de E-Rally. Zij ziet dit als een leuke bijkomstigheid, maar is daar dit jaar absoluut niet op gefocust. “Let’s all have fun!” zegt Jackie. “Elektrisch rijden moet gewoon leuk zijn!” De winnares praat vol lof over de organisatie. Het was een échte rally, en was goed georganiseerd. Dit jaar zal winnen wederom geen hoofddoel zijn, maar ze zal samen met haar partner Bruce wel proberen om de competitie aan te gaan. Als tip geeft ze de (nieuwe) deelnemers het volgende mee: ga niet vol op het ‘gas’ en kijk naar het verbruik van je auto. Daarbij wenst ze iedereen veel plezier en succes toe.

winnaar 2014